Nov 27, 2012

13 τρόποι να αυξήσετε τον αριθμό των Facebook Fans

 Μόλις δημιουργήσατε ένα Fan Page για την εταιρεία σας; Δεν ξέρετε πως να αυξήσετε τους Fans και έχετε κολλήσει σε χαμηλά νούμερα; Δυστυχώς τα νούμερα αυτά δεν θα ανέβουν μόνα τους. Θα πρέπει να τραβήξετε εσείς τους χρήστες για να γίνουν Fans.

Παρακάτω θα αναφέρω κάποιους βασικούς τρόπους για να προσελκύσετε Fans στο Fan Page σας.

#1 Website widget

Υπάρχουν πάρα πολλά widget που μπορείτε να προσθέσετε στο website σας όπου θα παραπέμπουν στο Fan Page. Ένα τέτοιο παράδειγμα μπορείτε να δείτε στο www.luckyone.eu. Στο δεξιό μέρος της οθόνης, έχει μία καρτέλα με το Facebook Fan Page όπου επιτρέπει στον καθένα να γίνει μέλος χωρίς να χρειαστεί να ανοίξει καινούργια σελίδα με το ίδιο το Facebook.


#2 Προσκαλέστε τις επαφές από το E-mail σας

Ένας σίγουρος και αποτελεσματικός τρόπος είναι να καλέσετε όλες τις επαφές που έχετε στο gmail, hotmail, yahoo ή όποιο άλλο e-mail έχετε. Καλό είναι να προσθέσετε και μια μικρή περιγραφή του Fan Page ώστε να τραβήξει την προσοχή του παραλήπτη πριν καν μπει στο link.

#3 Προσθέστε υπογραφή στο E-mail σας

Αντί να στέλνετε το link του Fan Page σε όσους ξέρετε, μπορείτε να προσθέσετε ως υπογραφή σε κάθε e-mail που στέλνετε το link με το Fan Page. Πολλές εταιρείες e-mail δίνουν την δυνατότητα να προκαθορίσετε ποια θα είναι η υπογραφή σας. 

Εκτός από τα E-mail, όλα τα forum έχουν τη δυνατότητα υπογραφής στα μηνύματα που γράφετε. Προσθέστε και εκεί το link με το Fan Page ώστε να το βλέπουν ακόμη περισσότεροι χρήστες.

#4 Χρησιμοποιείστε εφαρμογές στο Facebook

To Facebook προσφέρει μία μεγάλη γκάμα από εφαρμογές όπου μπορείτε να προσθέσετε ως νέα καρτέλα στο Fan Page. Όσο είστε συνδεδεμένοι με το profile του Fan Page, κάντε αναζήτηση για εφαρμογές και επιλέξτε προσθήκη. Ασχοληθείτε αρκετά με αυτό το κομμάτι και ψάξτε αυτές που θα ταιριάζουν καλύτερα στο δικό σας Fan Page.

#5 Παρακινείστε τους Fans για να κάνουν σχόλια και tags

Κάθε φορά που κάποιος από τους Fans σας κάνει σχόλιο σε μία από τις δημοσιεύσεις σας, εμφανίζεται ειδοποίηση στην αρχική σελίδα όλων των φίλων του. Παρακινείστε τους λοιπόν να κάνουν σχόλια συνεχώς. 

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και το tag στις φωτογραφίες. Ανεβάζετε συχνά φωτογραφίες όπου θα ζητάτε από τους Fans να κάνουν tag των εαυτό τους. Με αυτόν τον τρόπο θα εμφανίζεται συνεχώς η φωτογραφία αυτή στο profile τους.

Ο συγκεκριμένος τρόπος είναι αρκετά σημαντικός για τον λόγω ότι ενεργοποιεί και τους φίλους φίλων όπου είχα γράψει ένα άρθρο παλιότερα.

#6 Προσθέστε διαφημίσεις στο Facebook

Όσο μικρό και να είναι το budget που διαθέτετε, μπορείτε να προσθέσετε διαφημίσεις στο Facebook ώστε να προσελκύσετε ακόμη περισσότερους χρήστες. Η δημιουργία διαφημίσεων προσφέρει μία μεγάλη επιλογή χαρακτηριστικών και ομάδων χρηστών που θέλετε να στοχεύσετε. Αν για παράδειγμα έχετε μία τοπική επιχείρηση σε μία επαρχιακή πόλη, μπορείτε να επιλέξετε η διαφήμιση να εμφανίζεται μόνο σε χρήστες του Facebook από αυτήν την πόλη.

#7 Κάντε διαγωνισμούς

Είχαμε αναφέρει και παλιότερα πως οι διαγωνισμοί είναι ο εύκολος τρόπος για να αυξήσετε τους Fans. Βέβαια θα πρέπει να δώσετε πολύ μεγάλη προσοχή στους κανονισμούς του Facebook για να μη βρεθείτε ξαφνικά με λουκέτο στο Fan Page.

#8 Συνδεθείτε με το Twitter

Μπορείτε να συνδέσετε το Fan Page σας με το profile σας στο Twitter. Έτσι κάθε δημοσίευση που θα κάνετε στο ένα κοινωνικό δίκτυο, θα εμφανίζεται και στο άλλο. Επίσης μπορείτε στις πληροφορίες που έχετε στο Twitter να βάλετε και το link από το Fan Page.

#9 Προβάλλετε το Fan Page στην επιχείρηση

Προσθέστε το link για το Fan Page στις επαγγελματικές κάρτες σας, σε διαφημιστικά φυλλάδια για τα προϊόντα σας, σε αφίσες έξω από τον χώρο της επιχείρησης. Μπορείτε να τυπώσετε μικρά φυλλάδια και να τα έχετε μπροστά στο ταμείο όπου θα ενημερώνετε πως έχετε Fan Page και μπορούν να γίνουν Fan ώστε να μαθαίνουν πρώτοι τα νέα σας. Ένας ωραίος τρόπος είναι το QR Code.

#10 Προσθέστε το link του Fan Page στο προσωπικό σας profile

Στις πληροφορίες του προσωπικού σας profile, προσθέστε το link του Fan Page μαζί με μία σύντομη περιγραφή. Έτσι θα μπορέσετε να προωθήσετε το Fan Page και στους φίλους σας με κάθε επίσκεψη στο profile σας.

#11 Χρησιμοποιείστε το Share και το @Tag

To share των δημοσιεύσεων αλλά και του Fan Page ολόκληρου είναι ένας εύκολος αλλά και σωστός τρόπος διαφήμισης της σελίδας σας. Δίνεται την δυνατότητα σε όλους σας τους φίλους να δουν για το Fan Page χωρίς να τους αναγκάζετε να γίνουν Fans.

Το @Tag επιτρέπει να προσθέσετε το Fan Page σε κάθε δημοσίευση που κάνετε  με το προσωπικό σας profile. Έτσι κάθε φορά που θέλετε να γράψετε κάτι για το Fan Page βάλτε το σήμα @ και χωρίς κενό, το όνομα του Fan Page.

#12 Κοινωνικοποιηθείτε με άλλα Fan Page

Όπως και το προσωπικό σας profile, έτσι και το Fan Page βρίσκεται σε ένα social network. Επισκεφθείτε άλλα Fan Page, προσθέστε τα ως φίλους σας και αφήστε μήνυμα με το profile της σελίδας σας. Έτσι θα δώσετε την ευκαιρία σε πολλούς χρήστες να μάθουν για εσάς μέσω άλλων Fan Page.

Προσοχή! Θα πρέπει να γίνεται με μέτρο γιατί υπάρχει η πιθανότητα να σας κατηγορήσουν για spam και να σας απαγορεύσουν να δημοσιεύετε για λίγο καιρό.

#13 Προσκαλέστε φίλους

To Facebook δίνει την δυνατότητα στους διαχειριστές των Fan Page να καλέσουν φίλους τους μέσω της επιλογής "Προσκαλέστε φίλους" ή "Suggest To Friends". Προσωπικά θεωρώ πως είναι ο τελευταίος τρόπος που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για αρκετούς λόγους. Πολλοί χρήστες έχουν  αποκλείσει τις προσκλήσεις από Fan Page. Εκτός αυτού, το Facebook επιτρέπει τους χρήστες να γίνουν Fans σε 500 το πολύ σελίδες. Οπότε πολλοί είναι εκείνοι που γίνονται επιλεκτικοί με τα ποια Fan Page θα ακολουθούν. Τέλος, υπάρχουν φορές που το Facebook θεωρεί τις προσκλήσεις αυτές ως spam και δεν τις εμφανίζει με αποτέλεσμα να περνάν απαρατήρητες.

Αν και αρκετά επίφοβο, αν έχετε φίλους που τους εμπιστεύεστε αρκετά, μπορείτε να τους προσθέσετε για λίγη ώρα ως διαχειριστές στη σελίδα. Έτσι θα μπορούν να καλέσουν και αυτοί τους δικούς τους φίλους. Μη ξεχάσετε αφού τελειώσουν να τους βγάλετε από διαχειριστές.


Υπάρχουν κάποιοι από αυτούς τους τρόπους που έχετε χρησιμοποιήσει; Και αν ναι, είχαν σε εσάς επιτυχία; 
Αν έχετε χρησιμοποιήσει και άλλους τρόπους, ποιοι είναι αυτοί;

2 comments :

  1. Γεια σας. Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σας. Σκέφτομαι στο άμεσο μέλλον να βάλω διαγωνισμό στη σελίδα μου στο φέισμπουκ. Αλλά διαβάζοντας τους κανονισμούς που επισυνάψατε https://www.facebook.com/page_guidelines.php#promotionsguidelines δεν μπορώ να καταλάβω τα Ε iv. και Ε vi. Μήπως θα μπορούσατε να μου τα εξηγήσετε? Ευχαριστώ

    ReplyDelete
  2. Καλησπέρα,

    Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κανονισμοί ως E. iv και vi. Είτε έχει ανανεωθεί η σελίδα με νέους κανονισμούς, είτε έχετε κάποιο τυπογραφικό λάθος. Μπορείτε να το ελέγξετε και να μας πείτε;

    ReplyDelete